Livets kronglete vei

Livets kronglete vei

Fredda

HverdagstingPosted by Åse Valsø Sat, March 21, 2015 01:36:56
Helgen er kommet og mesteparten av folket i vårt langstrakte land har fri.

Når jeg og gubben kjørte ut på butikk i kveldingen så ble det snakket om ordet lykke på radio. Der ble det nevnt at mange føler lykke for at arbeidsuka er over.
Jeg kjente jeg ble litt irritert over det og kom til å tenke på alle de som jobber turnus. Det er mange i landet vårt som ikke har fri i helga, det er mange som jobber natt, lørdag og søndag for at hjulene skal holdes i gang.

Jeg synes at vi alle sammen skal sende en tanke til alle de som jobber turnus og takke de for at de holder våre muligheter åpne til å få handle på lørdag, møte en lege på søndag natt, få komme på et apotek fredag kveld kl 23.55 for å hente ut medisiner... Ja, rett og slett alle som jobber kveld, natt og helg fortjener å få en klapp på skuldra og et STORT TAKK! smiley

Mye av årsaken til at jeg verdsetter de som jobber turnus, er at jeg ofte blir innlagt på sykehus. Da er jeg avhengig av at noen er på jobb slik at jeg får hjelp. Det er alltid noen på jobb som er klar for å meg hjelp. Det får meg til å føle meg EVIG TAKKNEMLIG.

Og så har vi ordet lykke. Jeg har tenkt mye på det i kveld; hva betyr ordet lykke for meg, hva er det som gjør at jeg føler lykke.
Jeg føler lykke når mannen min kommer og gir meg en klem, når jeg får en positive kompliment osv.
Jeg føler en ekstrem lykke over at jeg er velsignet med 6 flotte tantebarn som jeg verdsetter over alt på jord.
Videre så er det å klare å holde på med håndarbeid, det å lære meg nye ting, det å mestre dagens mål lykke.

Jeg ble ekstremt lykkelig da min søster Anita ga meg beskjed denne uka om at et av mine tantebarn skal spille håndballkamp i morgen, og at jeg er ønsket der for å få se på kampen og å heie på henne og laget.
Jeg ble lykkelig i kveld når Anita tilbød seg å hente meg på bussholdeplassen i morgen. smiley

Det er små ting som gjør at jeg føler lykke til tider. Jeg har tenkt på det i kveld; hvorfor er det slik? For meg så er det vel slik fordi jeg er syk, lever med kroniske plager som gjør at dagene, ukene, månedene og årene til tider er tøffe å gå igjennom. Da jeg innimellom får positive tilbakemeldinger, klapp på skuldra, en klem så blir jeg lykkelig.

Jeg føler også en lykke når noen spør meg om råd, at personer rundt meg vil ha min hjelp, at jeg kan få stille opp for mine nærmeste.

De jeg verdsetter høyest i mitt liv er min ektemann, mine foreldre, søsken, tantebarn og min farmor. De betyr så uendelig mye for meg.

På onsdag fikk jeg en dårlig nyhet på sykehuset. Jeg følte en ekstrem lykke over å kunne få ringe min far og å få gråte til han og få vise hva jeg følte. Jeg var IKKE lykkelig da, jeg var rake motsetningen; ULYKKELIG!
Men, pappa fikk snudd det for meg, han minte meg på at dette ikke kom rett på, vi hadde vært forberedt på dette i mange år. Jeg følte lykke når pappa sa det, for det fikk meg til å forstå at han og mamma har fulgt med like mye nå som når jeg var barn.

En annen ting som får meg til å føle lykke vedr sykdommen er min mann og det han sier; "det er så lite jeg får til å gjøre for å hjelpe deg". At han sier det forteller meg at han tenker på det og at han ser etter løsninger. Da føler jeg meg virkelig elsket og verdsatt, og det gjør meg lykkelig.

Til slutt vil jeg si; tenk igjennom ordet lykke og hva det betyr for dere. Jeg tror dere blir overrasket over hvor lite det er som skal til før dere føler lykke.

God natt smiley

  • Comments(0)//www.valso.net/#post101