Livets kronglete vei

Livets kronglete vei

Advent

HverdagstingPosted by Åse Valsø Tue, December 09, 2014 14:59:54
Vi har nådd desember og min favorittmåned. Nå kan jeg slå meg løs med å dekorere rundt meg, lage meg lysdekorasjoner, pynte opp med lys osv.
MEN; i år har det vært med en bismak.... Klarer ikke å nyte det til det fulle. Jeg tenker på kjære Ingrid dag og natt, tenker på alt det hun nå har "mistet". Vi er inne i favorittmåneden hennes også. Hun elsket jula og alt som fulgte med.
Ingen bruker så mye tid på julegaver som Ingrid gjorde. Alt var nøye uttenkt, det lå masse kjærlighet og omtanke bak HVER gave.
Ingrid startet tidlig med å spille julemusikk, hun lagde alltid pepperkaker sammen med tantebarna.
Dette får hun dessverre ikke oppleve mer.....

Jeg kjenner jeg er sint på sykehuset, sint på Stortinget, sint på Helse Midt- Norge. Jeg er sint for at man IKKE får den behandling man har krav på. I Norge heter det seg at vi har krav og rett på gratis helsehjelp... Helt til det blir snakk om at man må til utlandet for å få hjelp. Da stopper alt opp.
For meg så virker det som at vi mennesker måles i kroner og ører. Er det virkelig slik at et menneskeliv skal måles i penger?
Vi betaler skatt og avgifter i hue og rævva. Når skal vi få igjen noe for det?

Jeg har nå fått dekorert litt. Nytt av året er at jeg føler jeg MÅ ha engler. Jeg er ikke spesielt glad i det, men nå må jeg bare ha det.
Denne lykta kjøpte jeg på Nille. Det blir et kjempelekkert lys i den.

Jeg kom over oppskrift på det nye av året; bestikksokk. Jeg synes den var direkte stygg og slamsete, så jeg satte i gang å lage min egen.
Den falt så i smak til folk at over 60 personer bad om oppskrift. I og med at dette ikke er min oppskrift så kan jeg ikke selge den. Kan kun fortelle at de finner den på en blogg vedr lysglass.

Jeg og Asbjørn tyvstartet jula siste helga før advent. Da hadde jeg hatt lyst på ribbe et par måneder så jeg klarte ikke å vente lengre.
Det ble selvsagt Hellstrømribba. Den er det beste man kan lage. Saftig, full av smak og sprø svor.

Jeg ønsker dere alle sammen en fin adventstid. Ta dere gjerne tid til å tenke over livet og å se om dere kjenner noen som har behov for et ekstra besøk, en ekstra klem. Det koster ingenting å gi, og man får som regel tilbake noe, takknemlighet.

Åse.  • Comments(0)//www.valso.net/#post99